• House Pagel 3D Visualization
  • House Pagel Conceptual Development
House Pagel

The construction of this environmentally conscious Kleinemond home on a logistically complex site bears testament to the effectiveness of the design.

The project is currently in progress and will initially serve as a holiday home to a small family and later as a place of retirement for the owner. As a result, the home will be built in separate phases and was specifically designed to be aesthetically appealing as well as functional throughout each phase.

Two shifted, rectangular elements are being used to create a natural barrier instead of having boundary walls which would have separated the inhabitants from nature. The design also creates a natural courtyard which will encourage plentiful social interaction which is important to the client. Furthermore, several ecologically sound principles are incorporated to create a self-sustaining building which remains aesthetically pleasing.